Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

3ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη

18 Οκτωβρίου 2014 @ 18:00

kozani

Σάββατο 18 Οκτώβρη

Αίθουσα Εκδηλώσεων Χάρης Αθανασιάδης (απέναντι από το ταχυδρομείο)
Στους δρόμους της ανατροπής σμιλεύουμε το μέλλον!

18:00 Εκδήλωση-συζήτηση:
“Κρίση,ανεργία,μετανάστευση.Κινήματα αντίστασης και η πρόταση της Αριστεράς”

Ομιλητές: Γιώργος Αρχοντόπουλος (SOSτε το νερό), Δημήτρης Ταλαίπωρος ( resisΤΑΙΠΕΔ) ,
Αντώνης Καραβάς (Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ, κίνημα των Δημοσίων Υπαλλήλων ενάντια στην «αξιολόγηση» και τις απολύσεις)
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν κι άλλοι εκπρόσωποι των κινημάτων και της Αριστεράς

21:00 Συναυλία με τους ΠΕΤΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ

Το αίτημα της ανατροπής της αντικοινωνικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων συναντιέται με το όραμα της κοινωνικής αλλαγής, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Μέσα σε μια συνθήκη διαρκούς εξαθλίωσης της νεολαίας μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας και σχεδιάζουμε το μέλλον μας πέρα από το νεοφιλελευθερισμό.
Η νεολαία, σε αντίθεση με μια διαδεδομένη αντίληψη για την «αποπολιτικοποίηση» της, έχει υπάρξει παρούσα σε όλες τις αντιστάσεις που ξεπήδησαν τον καιρό του μνημονίου. Έδωσε το χρώμα της και τη νεανική της παρόρμηση στις πλατείες, στις μεγάλες διαδηλώσεις κι απεργίες ενάντια στα μνημόνια, στα πολύμορφα δίκτυα αλληλεγγύης, στις αντιφασιστικές δράσεις πριν, αλλά ακόμα περισσότερο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Καθ όλη την τελευταία δεκαετία η νεολαία όχι μόνο ήταν παρούσα αλλά πρωτοστάτησε στα μεγάλα κινηματικά γεγονότα του καιρού μας. Αυτά τα γεγονότα έχουν αφήσει τα ίχνη τους στη νεολαία σήμερα. Αυτή η νεολαία είναι που αγωνίζεται στις πιο αντίξοες συνθήκες, που προσπαθεί να βρει διέξοδο σε παραγωγικά εγχειρήματα που κινούνται εκτός πλαισίου καπιταλιστικής εκμετάλλευσης – συνεταιρισμούς, δομές αυτοδιαχείρισης, δίκτυα αλληλεγγύης –, που αμφισβητεί το κυρίαρχα πρότυπα και που επαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο διεκδικώντας πραγματική δημοκρατία. Μπροστά στα μάτια μας βρίσκεται μια τεράστια αντίθεση: από τη μία η απαξίωση των νέων ανθρώπων, η θυσία τους στο βωμό του κέρδους και από την άλλη οι δυνατότητες αυτών των ίδιων ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν διέξοδο, ψάχνουν να διοχετευτούν σε κάτι δημιουργικό, κάτι που να ξεφεύγει από τα ζοφερά χρώματα της κρίσης.
Έχουμε όλους τους λόγους να παλέψουμε για να ανατραπεί η υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Να διώξουμε τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, να επιταχύνουμε την πολιτική ανατροπή, να ανοίξουμε με τους αγώνες μας το δρόμο για την κυβέρνηση της Αριστεράς και τις δικές μας μέρες. Διεκδικώντας το δικαίωμα να ζήσουμε στη χώρα μας αξιοπρεπώς και όχι σαν δούλοι. Μαζί με την κοινωνία που αντιστέκεται: με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, με τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις , τα κινήματα στη ΒΙΟΜΕ, τις Σκουριές, το Νερό, την ενέργεια, τις παραλίες, τον κόσμο που οργανώνεται για να ανατραπεί το νέο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, για να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση, κατοικία.
Οι συλλογικοί αγώνες μας, η αλληλεγγύη και ο συντονισμός μας με την πληττόμενη κοινωνία είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να αλλάξουμε το τοπίο. Για να σπάσουμε την ατομική απογοήτευση του «δε γίνεται τίποτα». Γιατί χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δε δόθηκε.
Στα πλαίσια αυτά διεξάγεται το φεστιβάλ Νεολαίας στην Πτολεμαϊδα και θέλουμε να αποτελέσει χώρο συνάντησης νέων ανθρώπων που προβληματίζονται, που πιστεύουν ότι το μέλλον τους δεν είναι η ανεργία και η μετανάστευση αλλά η αξιοπρέπεια και η κοινωνική προκοπή. Στην προσπάθεια αυτή, το Σάββατο 18/10 από τις 12:00 θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι κι εκθέσεις κινήσεων και κινημάτων όπως οι ‘SOSτε το νερό’, ”Αλληλεγγύη για όλους”, «resisΤΑΙΠΕΔ», ”SOS Χαλκιδική”, ”Έγώ θα μείνω” , Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό , Φωτογραφική Ομάδα Κοζάνης κ.ά., ενώ θα υπάρχει και φωτογραφική έκθεση με θεματολογία εμπνευσμένη από σπουδαίες στιγμές αντίστασης του ελληνικού κινήματος . ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Οκτωβρίου 2014
Ώρα:
18:00
Κατηγορία Εκδήλωση: