Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή ταινίας: “Any Day Now”

29 Μαΐου 2018 @ 20:00 - 23:00

Η οικογένεια είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου!

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στέκεται δίπλα στην LGBTQI+ κοινότητα και μάχεται για την κατοχύρωση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, απέναντι σε σεξιστικά πρότυπα, ρατσιστικές φωνές και αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Μετά τις προοδευτικές νομοθετικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών (επέκταση συμφώνου συμβίωσης, δικαίωμα αναδοχής, νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου κ.α.) το κεντρικό αίτημα για μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου και πρέπει να απασχολήσει με σοβαρό τρόπο τον δημόσιο διάλογο και κυρίως τη νεολαία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικών διοργανώνει την Τρίτη 29 Μαΐου και ώρα 20:00 στην ταράτσα του Πολυχώρου Αλληλεγγύης και Πολιτισμού “Ομπρέλα” (Μενελάου 90, Ίλιον) προβολή της ταινίας “Any Day Now”, με στόχο να αποτελέσει μια αφορμή προβληματισμού και συζήτησης για τα παραπάνω σημαντικά ζητήματα.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο Ρούντι και ο Πολ είναι ένα γκέι ζευγάρι που ζει στην Αμερική του 1970. Στο κτίριο του Ρούντι, ζει ένας έφηβος με σύνδρομο Ντάουν, ο οποίος εγκαταλείπεται από την ναρκομανή μητέρα του. Ο Ρούντι αναλαμβάνει την προστασία του παιδιού και σύντομα οι δυο τους μετακομίζουν στο σπίτι του Πολ, όπου γίνονται μία πραγματική οικογένεια, οι δεσμοί της οποίας είναι βαθύτεροι από το αίμα. Όταν όμως η Πολιτεία ανακαλύπτει την αντισυμβατική σχέση των δύο ανδρών, απομακρύνει το παιδί από αυτούς, ενώ εκείνοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα προκατειλημμένο δικαστικό σύστημα προσπαθώντας να υιοθετήσουν τον “γιο” τους.

Εμπνευσμένος από μία πραγματική ιστορία, ο Τράβις Φάιν δημιουργεί μία βαθιά αληθινή και συγκινητική ταινία για την αγάπη και την οικογένεια, ενώ τα ηθικά θέματά της παραμένουν επίκαιρα τόσο σήμερα όσο και πριν από 30 χρόνια.

Αφίσα - Any Day Now

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
29 Μαΐου 2018
Ώρα:
20:00 - 23:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Χώρος Διεξαγωγής

Πολυχώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης “Ομπρέλα”
Μενελάου 90
Ίλιον,
+ Χάρτης Google

Διοργανωτής

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – Οργανώσεις Δυτικής Αθήνας