Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Πειραιάς της Προσφυγιάς & της Αντίστασης

4 Μαρτίου 2018 @ 10:30 - 14:00

Τον Μάρτιο του 1944 και κατά τη διάρκεια της κατοχής, η Κοκκινιά δέχτηκε επίθεση από τους Γερμανούς Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Στην Κοκκινιά έμελλε να δοθεί μια από τις πλέον αιματηρές και ιστορικές μάχες ανάμεσα στα κατοχικά στρατεύματα και τις δυνάμεις των ανταρτών του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και – κυρίως- της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της Κοκκινιάς, έπειτα από σκληρές συγκρούσεις, αντιστάθηκαν και τους οδήγησαν σε υποχώρηση. Η Μάχη της Κοκκινιάς έχει μείνει στην ιστορία ως περίοδος αντίστασης για την Νίκαια, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε στόχος των Γερμανών κατακτητών και αποτελεί την αρχή για το μετέπειτα Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά & ο ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας διοργανώνουν την Κυριακή 4/3 από τις 10.30 πμ, Εργαστήρι Ιστορίας με τον Νίκο Μπελαβίλα ( Αν. Καθηγητή ΕΜΠ): «Τα αποτυπώματα της αριστεράς και των κινημάτων στην πόλη του Πειραιά από τις αρχές του 20ου έως τις αρχές του 21ου αιώνα» στόν χώρο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Θα ακολουθήσουν:
12.15 Περιήγηση στον ιστορικό χώρο μνήμης της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς,

12.30 Επίσκεψη και ξενάγηση το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 185-187-είσοδος από τον πεζόδρομο) .

Γνωρίζουμε την ιστορία της περιοχής μας, διδασκόμαστε από τους αγώνες του λαού μας.
Οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες είναι για εμάς μία διαρκής υπενθύμιση του ιστορικού μας χρέους και του ρόλου της αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της νέας γενιάς στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία δικαιότερη, για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων.

«ΜΝΗΜΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
4 Μαρτίου 2018
Ώρα:
10:30 - 14:00
Κατηγορία Εκδήλωση: