Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου (Θεσσαλονίκη)

19 Ιουνίου 2018 @ 19:00 - 22:00

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στέκεται δίπλα στην LGBTQI+ κοινότητα και μάχεται για την κατοχύρωση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, απέναντι σε σεξιστικά πρότυπα και ρατσιστικές φωνές.

Μετά την κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, μετά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και του δικαιώματος αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια, μετά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, το κεντρικό αίτημα για μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου και πρέπει να απασχολήσει με σοβαρό τρόπο τον δημόσιο διάλογο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης εκδήλωση με τίτλο «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου – Συζητάμε για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών».

Παρεμβαίνουν:

– Θεοφανώ Παπαζήση, Ομότιμη Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ & Μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου

– Νίκος Χατζητρύφων, Πρόεδρος Σύμπραξης Κατά της Ομοφυλοφοβίας

– Μανώλης Φαϊτάκης, Παιδοψυχίατρος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης ΨΝΘ

Αφίσα εκδήλωσης - Θεσσαλονίκη

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19 Ιουνίου 2018
Ώρα:
19:00 - 22:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα Εκδηλώσεων Κέντρου Ιστορίας
Πλατεία Ιπποδρομίου
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Διοργανωτής

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης