Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Ακούγοντας αυτούς που δεν έχουν φωνή – Κράτηση νέων, αναμορφωτήρια ανηλίκων, μια ριζοσπαστική προοπτική για τη σωφρονιστική πολιτική»

15 Μαρτίου 2018 @ 17:00 - 20:00

afisa

Η διαμόρφωση ενός σωφρονιστικού συστήματος με προοδευτικά χαρακτηριστικά, η εφαρμογή ολοκληρωμένων διαδικασιών επανένταξης των κρατουμένων, η κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, αλλά και ο απόλυτος σεβασμός της αξιοπρέπειάς τους, είναι ζητήματα που η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ιεραρχεί πάντοτε ως εξαιρετικής σημασίας.

Για το λόγο αυτό, έχουμε εμπλακεί με ιδιαίτερα ενεργό τρόπο στον δημόσιο διάλογο για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, καταθέτοντας επεξεργασμένες προτάσεις εφ’ όλης της ύλης για τις διατάξεις του υπάρχοντος Σχεδίου Νόμου. Μάλιστα, σε συνεργασία με το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιούμε επισκέψεις σε σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας, προκειμένου να εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο τις θέσεις μας, μέσα από συζητήσεις με το σωφρονιστικό προσωπικό, τις υπηρεσίες των φυλακών, κυρίως δε με τις κοινότητες των κρατουμένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη 15/3 και ώρα 17:00, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν εντός του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου εκδήλωση με τίτλο «Ακούγοντας αυτούς που δεν έχουν φωνή – Κράτηση νέων, αναμορφωτήρια ανηλίκων, μια ριζοσπαστική προοπτική για τη σωφρονιστική πολιτική». Στη συζήτηση θα παρέμβουν εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί και παιδοψυχολόγοι, ενώ οι ανήλικοι θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν, σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης στο ίδρυμα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή.

Πέμπτη 15/3 | 17:00 | Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15 Μαρτίου 2018
Ώρα:
17:00 - 20:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Χώρος Διεξαγωγής

Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου
Λεωφόρος Καζανάκι 2 & Τέρμα Αναπαύσεως, Νέα Ιωνία Βόλου
Βόλος, Μαγνησίας Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Διοργανωτής

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ